Actie Appelmoes … de appels vallen voor
Afgelopen jaar vielen de appels voor Zwembad de Slenken. En op 28 april 2018 konden wij tijdens de opening van het zwemseizoen de opbrengst overhandigen en dat was € 486,00. Ook in 2018 gaan de appels weer vallen en dit jaar voor het geitenweitje in IJhorst, voor het duurzaam vervangen van enkele dierenverblijven.

Marry Germs organiseert ook dit jaar de actie samen met Pauline Hofstra, Barbara van de Brink en Marian Terbijhe. De doelen van de actie zijn:
– voedselverspilling tegen gaan door van “verloren” appels appelmoes te maken,
– mensen met elkaar in contact brengen door samen te plukken, te schillen en te koken om zo het gemeenschapsgevoel te vergroten,
– iedereen mee te laten doen met grote of kleine taken, van jong tot oud,
– met vereende krachten een gemeenschappelijk, regionaal doel steunen.

Dus als u een appelboom met appels in de tuin heeft staan en met de appels niets doet, laat het ons dan weten. Eventueel helpen wij met plukken, maar u kunt de geplukte appels ook bij ons inleveren. Vanaf augustus hebben wij uw hulp en uw appels weer nodig!! De details hiervan volgen medio juni.

Wel kunt u vanaf nu weer uw kleine schone glazen potten met metalen deksel en zonder etiket inleveren bij Kroko (Heerenweg 42 te IJhorst) en bij Marry Germs (Prof. Blinkweg 18 in de Wijk). Het mogen alleen originele potten zijn, dus geen potten die uzelf al een keer voor wat anders heeft gebruikt!!

Voor opgave of meer informatie kunt u mailen met appelmoesactie@hotmail.com. Bellen kan ook naar Barbara van den Brink (0522-440384) of Marry Germs (0522-440547).