Walking Football zit sterk in de lift. Hoezo stoppen met voetbal na je 55e. Heerlijk een balletje trappen met een paar aangepaste regels en op een kleiner veldje. Goed voor de conditie en de gezelligheid.

De Vitesse ’63 Old Stars zijn al sinds maart 2016 bezig met Walking Football. Er is (nog) geen competitie dus wordt er veel in toernooi verband gespeeld. Wij hebben de afgelopen jaren bij veel clubs meegespeeld en daarom besloten om op 20 april zelf op het sportpark van Vitesse ’63 een toernooi te organiseren. Het toernooi begint om 13.00 uur en eindigt om 16.00 uur waarna we een gezellige derde helft hebben in de kantine.

Het blijkt dat er veel animo voor is want niet minder dan 12 aansprekende clubs zullen aanwezig zijn te weten FC Groningen 1 en 2, PEC Zwolle, SC Heerenveen, HZVV, Bedum 1 en 2, Kardinge, Twenterand, IJVV, VEV Leek en Vitesse ’63 zelf natuurlijk. Wij willen dit toernooi ook gebruiken om bekendheid te geven aan het fenomeen Walking Football waarvoor ook oud-internationals als Ernie Brandts, Simon Tahamata, Benny Wijnstekers en Sjaak Swart zich inzetten.

Helaas zijn er in Drenthe nog weinig clubs die een Old Stars team hebben. Misschien een mooie gelegenheid om eens een kijkje te nemen en daarna zelf te beginnen.