Vrijdag 16 maart was het Nationale pannenkoekendag. Leuk, daar doen we aan mee werd er gelijk in het team gezegd. Het doel van deze dag is dat de basisschoolleerlingen pannenkoeken bakken voor de ouderen.


Als basisschool doen we al mee aan het project Jong en Wijs. Elke maand gaat er een groep leerlingen naar ’t Hof van Koekange om activiteiten te doen met de ouderen. Daar sluit deze dag toch prachtig op aan. Verbinding tussen jong en oud.

Maar naast de ouderen van ’t Hof wilden we toch ook graag opa’s en oma’s uitnodigen van de leerlingen zelf. Elke leerling heeft een persoonlijke uitnodiging gemaakt voor zijn of haar opa en oma. Hoe leuk is het om samen op school met je opa of oma pannenkoeken te eten, om de school aan je opa en oma te laten zien. We hoopten op veel aanmeldingen, want dat is toch gezellig! Langzaam begonnen de aanmeldingen binnen te stromen. Toch maar wat extra pannenkoekenmix bestellen. Je moet toch wel genoeg hebben. Maar wat we in onze stoutste dromen niet hadden kunnen bedenken gebeurde. Meer dan 110 ouderen melden zich aan voor deze dag. Dan alles maar uit de kast halen; extra borden en bestek geregeld via een plaatselijke ondernemen, de oudervereniging ingeschakeld voor hulp bij het klaarzetten en inrichten, de plaatselijke supermarkt heeft speciaal voor de school extra pannenkoekenmix besteld, ouders gevraagd meer dan 550 pannenkoeken te bakken! Wat een samenwerking tussen de verschillende partijen! Vrijdag 16 maart om 12.00 uur zaten ruim 200 leerlingen en ouderen aan de pannenkoeken. Wat een gezelligheid. Wat een betrokkenheid bij onze school. We kijken vol trots terug op deze fantastische geslaagde dag!