De Markiezin van Drenthe presenteert: Dowland & Daphne. Engelse en Nederlandse liederen uit de Gouden Eeuw. Een programma van zangeres Sinje Kiel, sopraan met Elly van Munster op luit. Paasconcert met thee arrangement op zondag 1 april 2018. Aanvang 15:00 uur in De Karstenhoeve aan de Larijweg 21 in Ruinerwold.

Sinje Kiel (zang) en Elly van Munster (luit) brengen Engelse en Nederlandse luitliederen uit de Gouden Eeuw in de intieme setting van de authentieke pronkkamer van de museumboerderij Karstenhoeve. Na het eieren zoeken en voor het paasvuur is er op 1e Paasdag `s middags gelegenheid om dit concertje in Ruinerwold bij te wonen. In huiselijke kring maakte men in de Gouden Eeuw graag muziek en de luit was een geliefd begeleidingsinstrument. Er werden veel liederenboeken uitgegeven. Muzikale invloeden uit Engeland, Frankrijk en Italië voerden de boventoon in de Nederlandse muziek. De muziek in dit programma is van Constantijn Huygens, John Dowland (ook Nederlandse versies), Thomas Ford, Giulio Caccini en onbekende componisten (Doen Daphne d’overschoone Maegt en het religieuze Miserere my Maker). Elly zal enkele luitsolowerken spelen. Bij dit concert verzorgt de Karstenhoeve een thee arrangement- denk aan ouderwetse gebloemde kopjes, perencake- een soort high tea maar dan “op zien Ruunerwolds”. Het is daarom en in verband met het beperkte aantal plaatsen in de pronkkamer noodzakelijk om kaarten te reserveren.
De twee professionele musici wonnen als duo in 2002 voor de vertolking van luitliederen de 1e prijs en de publieksprijs van het concours “Alte Musik Treff” in Berlijn, Duitsland. Sindsdien spelen zij op kamermuziekpodia verschillende programma’s luitliederen met voornamelijk Engels en Italiaans repertoire uit de Vroegbarok en geven zij Lutesong workshops.

Elly van Munster treedt, behalve als solist, regelmatig op als begeleider van zangers en instrumentalisten en als continuo speler in ensembles. Zij speelde in een groot aantal barokopera’s van Barokopera Amsterdam (onlangs toerde zij met de voorstelling King Arthur door Nederlandse theaters) en bij Camerata Delft en Ensemble Corona. Zij studeerde aanvankelijk klassiek gitaar bij Stanley Noordpool aan het Brabants Conservatorium en deed in 1994 Staatsexamen luit.

Sopraan Sinje Kiel heeft na haar zangstudie aan de conservatoria Zwolle en Den Haag lessen gevolgd bij verschillende specialisten op het gebied van historische uitvoeringspraktijk, waaronder Emma Kirkby. Zij treedt op als soliste in liedrecitals en oratoriumuitvoeringen- zij was deze maand te horen in een reeks uitvoeringen van de Johannespassie van J.S. Bach met barokensemble Eik & Linde o.l.v. Mannes Hofsink. Zij heeft met diverse ensembles en koren gewerkt, waaronder Ensemble Currende o.l.v. Erik van Nevel en barokopera’s met de Nederlandse Reisopera en heeft in het festivalkoor van Ambronay o.l.v. Ton Koopman gezongen. Zij heeft haar eigen lespraktijk en geeft en organiseert zangworkshops, concerten en masterclasses. Meer informatie op www.sinjekiel.nl
De toegang is inclusief thee arrangement en bedraagt €17,50/ donateurs van de Markiezin betalen €15,-.
Kaarten zijn per direct te reserveren via markiezinvandrenthe@gmail.com