Aankomende zondag is er weer een vol programma in de Sporthal de Buddingehof. Vier seniorenteams spelen thuis en er staan mooie confrontaties te wachten.

KIOS 4 – DES (N) 2; 11.05 uur
We trappen de zondag af met de wedstrijd tussen nummer 7 en 8 van de poule S-211. De strijd tussen KIOS 4 en DES 2 uit Norg. KIOS 4 bekleedt de voorlaatste positie in deze poule en kan bij een overwinning verder afstand nemen van de hekkensluiter. De eerste wedstrijd werd gewonnen door de Spekbraanders met 12-14.

KIOS 3 – Rodenburg 3; 12.15 uur
De tweede wedstrijd is ook een duel in de onderste regionen. KIOS 3 ontvangt de nummer 7 van de poule, Rodenburg 3. KIOS 3 staat 1 punt achter op de ploeg uit Leek, maar heeft 2 wedstrijden minder gespeeld. Met een overwinning kunnen ze zeer goede zaken doen om van de laatste positie af te komen. In de eerste ontmoeting ging KIOS 3 met 25-13 onderuit. Het zal zondag uit een ander vaatje moeten tappen.

KIOS 2 – Wez Handich 2; 13.25 uur
Na het zure verlies van vorig weekend tegen concurrent NIC. 4 (26-25) is het tijd voor KIOS 2 om zich te revancheren op zichzelf. Want het heeft nog alles om voor te spelen. Het is gedeeld koploper met NIC. 4, maar heeft nog een wedstrijd tegoed. Alles dus nog in eigen hand. Dan moet het zondag wel afrekenen met Wez Handich 2. De tegenstander waar de ploeg van Jordy Wessel eerder dit seizoen nog met 16-27 van won, maar Wez Handich 2 is bezig met een sterke opmars en heeft zich op de 4e plaats genesteld.

KIOS 1 – Wez Handich 1; 14.45 uur
Waar KIOS 2 nog volop in de strijd om het kampioenschap is, hangt die van KIOS 1 nog aan de zijden draadje. Nou, iets dikker dan. KIOS 1 heeft een achterstand van 5 punten (met een wedstrijd minder) op koploper DOS Kampen en zit geparkeerd in de wachtkamer. Wil het wel op het vinkentouw blijven, moet het zeker winnen van Wez Handich 1. De nummer 4 van de poule. De Friezen en de Spekbraanders zijn inmiddels goede bekenden van elkaar. Vorig seizoen troffen beide elkaar al 4 maal, ook dit seizoen is dit weer het geval. Op het veld speelden beide nog gelijk met 25-25, in zaal won KIOS met 27-35. Veel doelpunten altijd bij de confrontaties tussen KIOS en Wez Handich. Laat dit een voorbode zijn voor een mooie pot korfbal.