Zondagmiddag moest KIOS het opnemen tegen de nummer 7 van de competitie, Refleks. Zaterdagavond kreeg KIOS het bericht binnen dat DOS Kampen gewonnen had van Phoenix en daarmee is de strijd om het kampioenschap nagenoeg gespeeld. Hierdoor werd de wedstrijd tegen de Rijswijkers vandaag direct een verplicht nummertje.

De Eismann/Ensing equipe opende via Ernst Kuik de score, maar zag deze ook direct gepareerd worden door de gasten in het paars. De stand bleef gelijk tot 6-6. KIOS was onrustig in de verdediging en rondde matig zijn kansen af. In een fase wanneer het wat beter verliep kon KIOS ook direct afstand nemen (9-6), maar zette hier ook een mindere fase tegenover en dit werd dan ook gelijk afgestraft (9-9). Doordat beide ploegen in het vervolg van de eerste helft goed hun kansen afrondden werd het een attractieve wedstrijd met veel doelpunten. Via 14-15, 16-16 gingen de gasten toch met de voorsprong de kleedkamer in, 16-17.

In het begin van de tweede helft zag KIOS het verschil direct twee worden, 16-18. Echter, had Rob Verra de opdracht gegeven om de verdediging aan te scherpen en de duels in de rebound hard aan te gaan. Hierdoor kreeg KIOS meer grip op Refleks. Op 20-20 kon het daardoor een gat slaan naar 24-20. Het grootste verzet van de gasten was verbroken en kon KIOS in tweede helft relatief eenvoudig de overwinning binnen halen. Iris v.d. Belt kwam nog binnen de lijnen voor Janita Zantinge en prikte haar doelpuntje mee. Kort voor tijd kreeg Ernst Kuik nog een gele kaart, nadat hij reageerde op een slag van zijn tegenstander die de scheidsrechter niet zag. KIOS pakte uiteindelijk de overwinning op 33-24.

Scores: Rogier Nijdam 8x, Martijn Ziel en Daniek v.d. Wal beide 5x, Luco Zantinge 4x, Marlissa Noord en Ineke Slomp beide 3x, Janita Zantinge en Iris v.d. Belt beide 2x en Ernst Kuik 1x