Voor sommige inwoners van De Wolden is het gebruik van openbaar vervoer lastig. Zij kunnen ook niet altijd een beroep doen op familie, vrienden of buren. ‘DeWolden vervoert’ brengt mensen goedkoop vanaf hun huis naar hun bestemming en terug.


Wethouder Mirjam Pauwels heeft DeWoldenvervoert donderdag 2 november het officiële startsein gegeven door een ritje mee te rijden met chauffeur Teuni Hooijer (links op de foto) en de tevreden klant mevrouw Bakker, die al vaker van de dienst gebruik heeft gemaakt.

De stichting zet enthousiaste vrijwilligers in die, net als Teuni, hun eigen auto gebruiken. De stichting hoopt zo een bijdrage te leveren aan de bestrijding van eenzaamheid. Alle bestemmingen zijn dan ook toegestaan: familiebezoek, bezoek aan een arts of het ziekenhuis, een boodschap doen of gewoon een keertje uit: het kan allemaal.

De vrijwilligers brengen alleen onkosten in rekening: € 0,25 per kilometer en € 2,50 voorrijkosten. Het meenemen van een begeleider is gratis. Een rit kan tot twee dagen van te voren geboekt worden. De chauffeur helpt bij het in- en uitstappen.

Meer informatie staat op www.dewoldenvervoert.nl. Hier kan iedereen ook informatie vinden over vacatures voor nieuwe vrijwilligers. Stichting DeWoldenvervoert is ook telefonisch bereikbaar op werkdagen tussen 13.00 en 17.00 uur via telefoonnummer 0528-745615.