Eindelijk was het dan zover! Na maanden van voorbereiding, repeteren, vergaderen en extra studiedagen traden afgelopen zaterdagavond 14 oktober de malletbands van muziekverenigingen Sempre Sereno Ruinerwold, AMDG Beilen en Wilhelmina Hoogeveen samen op als één grote malletband met als speciale gast de mannen van de steelband van het Korps Mariniers.

Toen een kleine 300 stoelen bezet waren begon de avond in het donker met het krachtige openingswerk Also Sprach Zarathustra. Daarna wisselden rustige nummers, zoals ‘You’re so cool’ waarin vooral de warme klanken van de marimba’s en xylofoons goed tot hun recht kwamen en snelle ritmische nummers waarin de slagwerkers zich mochten uitleven elkaar af. Tussendoor was er ruimte voor de opzwepende tonen van de steelband. Samen met de steelband speelden de malletbands ook het aanstekelijke nummer Warawara.

Na de pauze werd de avond vervolgd met een Nederlands blok, een blok met popnummers en een Latin blok, afgewisseld met swingende nummers van de mannen van de steelband, waarbij het moeilijk was om stil te blijven zitten. De avond werd na het nummer ‘Music’, dat op een avond vol muziekliefhebbers niet kon ontbreken, afgesloten met het gezamenlijke nummer ‘Demasiado Corazon’.

Dankzij de inzet van alle muzikanten en vrijwilligers, dirigent Herman Fokkema, onze sponsoren, Bos Licht & Geluid, de warme stem van voice-over Wim Boer, de crew van Maxx Sports and Events en het publiek was het een prachtige avond en een unieke samenwerking tussen een grote groep enthousiaste muzikanten. Te oordelen naar de positieve reacties uit het publiek en de tevreden dirigent en muzikanten was deze bijzondere avond voor herhaling vatbaar!
Kijk voor een sfeerimpressie op https://www.facebook.com/malletsteel/