Voor sommige inwoners van De Wolden is het gebruik van Openbaar Vervoer lastig. Zij kunnen ook niet altijd een beroep doen op familie, vrienden of buren. ‘De Wolden vervoert’ brengt mensen goedkoop vanaf hun huis naar hun bestemming en terug. De stichting zet daarvoor enthousiaste vrijwilligers in die hun eigen auto gebruiken.

De stichting hoopt zo een bijdrage te leveren aan de bestrijding van eenzaamheid. Alle bestemmingen zijn dan ook toegestaan: familiebezoek, bezoek aan een arts of het ziekenhuis, een boodschap doen of gewoon een keertje uit: het kan allemaal. Gemeente De Wolden is erg te spreken over het idee en steunt het initiatief vanuit ‘Initiatiefrijk De Wolden’. “Het is mooi dat nu voor iedereen in De Wolden vervoer beschikbaar is. We wensen DeWoldenvervoert dan ook veel succes”, aldus wethouder Mirjam Pauwels.

Alleen onkosten
De vrijwilligers brengen alleen onkosten in rekening: € 0,25 per kilometer en € 2,50 voorrijkosten. Het meenemen van een begeleider is gratis. Een rit kan tot twee dagen van te voren geboekt worden. De chauffeur helpt bij het in en uitstappen.

Meer informatie
Meer informatie staat op www.dewoldenvervoert.nl. Hier kan iedereen ook informatie vinden over vacatures voor nieuwe vrijwilligers. Stichting De Wolden vervoert is ook telefonisch bereikbaar op werkdagen tussen 13.00 en 17.00 uur via telefoonnummer 0528–745615.