CDA-raadslid Karin Brouwer is de nieuwe fractievoorzitter van het CDA in De Wolden en volgt daarmee Dik Zantingh op, die afscheid neemt van de gemeentelijke politiek. Hij gaat zich volledig richten op de zijn bedrijfsactiviteiten in Meppel. Om de fractie weer compleet te maken wordt eerste opvolger Jeene Keizer uit Ruinerwold donderdag 28 september als raadslid geïnstalleerd.

Karin Brouwer had zich gekandideerd als nieuwe fractievoorzitter en is door de fractie unaniem gekozen. Als fractievoorzitter zal Brouwer het reilen en zeilen van de fractie op zich nemen voor de resterende raadsperiode tot de verkiezingen in maart 2018.

Karin Brouwer: “Als CDA zijn we Dik zeer veel dank verschuldigd voor zijn inzet en deskundige inbreng gedurende de afgelopen 7,5 jaar. Met zijn dossierkennis en goede gevoel voor verhoudingen heeft hij uitstekend leiding gegeven aan de fractie. Vanaf nu ga ik samen met onze fractie aan de slag voor onze mooie gemeente De Wolden.” Karin Brouwer is sinds 2014 raadslid.