Ruinerwold – Ondernemer Hennie van der Most is donderdag 21 september de gast tijdens de eerste activiteit van Ruinerwold Onderneemt na de grote vakantie.

Hij geeft een lezing en presentatie voor de leden en eventuele introducés, maar ook voor leden van ondernemersverenigingen uit de regio. Na successen uit het verleden, waaronder Johan Derksen, heeft het bestuur besloten om ook nu een prominente gastspreker uit te nodigen.

Hennie van der Most werd geboren als boerenzoon, volgde drie jaar de LTS en had diverse baantjes. In 1974 begon hij een handel in oud ijzer. Zijn recreatieondernemingen zijn ontstaan uit een privé-zwembad met sauna in zijn schuur in Slagharen. In 1980 kocht Van der Most een leegstaande bontweverij in zijn woonplaats Slagharen om daar zwem- en saunacentrum De Bonte Wever van te maken. Diverse andere projecten zouden volgen.

Van der Most staat bekend als een eigenzinnig en pragmatisch ondernemer die weinig heeft met ambtelijke besluitvorming en gedetailleerde plannen op papier. Al sinds 2011 is Van der Most bezig aan de ontwikkeling van Attractiepark Rotterdam, gelegen op een fraaie locatie dichtbij de Maastunnel. De verwachting is dat het attractiepark in de loop van 2018 wordt opengesteld voor publiek.

Hennie is de laatste vier jaar intensief bezig geweest met het ontwerp en ontwikkeling van een mobiele restauranttoren. Een bouwwerk van ruim 42 m. hoog met een mobiel restaurant waar ruimte is voor circa 65 personen. Het bouwwerk, 122 ton, kan op circa 15 trucks verplaatst worden.
Bron: MC