Al vijfentwintig jaar komen ze trouw elke zomer naar Drenthe, en steevast logeren ze dan in appartementenboerderij de Veurdeale in Havelte. Voor de familie Wolfs uit Kerkdriel is het de normaalste zaak van de wereld. Maar voor de familie Luten, eigenaren van de Veurdeale is het nog steeds bijzonder. Wie zo lang hier komt mag best even in het zonnetje worden gezet vindt ook de gemeente Westerveld. Daarom kwam burgemeester Rikus Jager persoonlijk langs met een cadeau in de vorm van een prachtig omslagwerk van zijn gemeente.

Ook Toos van den Berg en Gerrie Ebbeling, beleidsmedewerker van Gemeente Westerveld waren aanwezig om kennis te malen met Martien (68) en Willie Wolfs (65). Zelfs na vijfentwintig jaar raakt het echtpaar niet uitgekeken op ons mooie provincie. ‘De rust, ruimte, de prachtige omgeving en de gemoedelijkheid van de mensen hier dat trekt ons het meest’.

Meestal trekken ze er op uit per fiets of met het openbaar vervoer. Omdat ze zelf niet over een auto beschikken haalt Eigenaar Marcel Luten van de Veurdeale ze altijd van het station in Meppel. ‘Dat is altijd vaste prik, ze verblijven dan een week. En in die week staat ook altijd een bezoek aan Donderdag Meppeldag op het programma. En nadien zet ik ze dan ook weer af bij het station’ In de loop der jaren is er een hechte band ontstaan tussen beide families. Marcel: ‘vanaf het begin dat we geopend zijn, 26 jaar geleden kwamen ze hier al. Onze zoon was toen net negen maanden oud. Martien die graag mag fotograferen heeft hem bij elk weerzien op de foto gezet, en heeft hem zo als het ware zien opgroeien’. Maar er is nog een reden dat ze graag naar Drenthe, en in het bijzonder de Veurdeale komen. ‘Dat zijn de eigengemaakte gehaktballen. Die zijn nergens zo lekker als hier’ lacht Martien.

Het blijft vermoedelijk niet bij vijfentwintig jaar. ‘Volgend jaar komen we weer hier naar toe, want we hebben nog lang niet alles gezien’.
V.l.n.r.: Martien Wolfs, Toos van den Berg, Willie Wolfs, Marcel luten, Gerrie Ebbeling, Rikus Jager