Overhandiging themacertificaat door Jan van ’t Zand, wethouder Sport
De Prins Johan Frisoschool in Koekange heeft het landelijk vignet Gezonde School behaald. Op dinsdag 21 maart overhandigt Jan van ’t Zand, wethouder Sport, het themacertificaat aan de Prins Johan Frisoschool.


Vignet Gezonde School
Het vignet Gezonde School is een erkenning voor scholen die structureel werken aan het verbeteren van de gezondheid van hun leerlingen en medewerkers. Met het vignet wil de school aan leerlingen en hun ouders laten zien dat zij de gezondheid van leerlingen en leerkrachten erg belangrijk vindt.
Structureel werken aan gezondheid
Werken aan gezondheid op school loont. Dit houdt in dat de school vanaf nu structureel werkt aan gezondheid van leerlingen en leerkrachten. Er is niet alleen aandacht voor educatie, maar ook voor een gezonde schoolomgeving, signaleren en doorverwijzen, leerlingenzorg en regelgeving. Gezonde leerlingen in een gezonde leeromgeving presteren beter en verzuimen minder.

Themacertificaat sport en bewegen
De school heeft het themacertificaat sport en bewegen behaald. In samenwerking met de sportfunctionaris van de gemeente De Wolden worden er verschillende activiteiten op het gebied van sport en bewegen georganiseerd en wordt dit structureel opgenomen in het schoolbeleid. Zo worden er onder andere afwisselende activiteiten tijdens de gymnastieklessen aangeboden door verschillende sportverenigingen, sporttoernooien buiten schooltijd georganiseerd.

Wilt u meer weten over het vignet Gezonde School? Kijk dan op www.gezondeschool.nl.