De gemeenteraad van De Wolden nodigt u van harte uit voor de dialoogbijeenkomst over recreatie en toerisme op 2 februari 2017 in Ruinerwold. De bijeenkomst is bestemd voor ondernemers in de recreatieve en toeristische sector en voor iedereen die belangstelling voor dit onderwerp heeft.




Het gaat goed met de sector in De Wolden. In de afgelopen twee jaar is de omzet in recreatie en toerisme met ruim 50 procent gestegen tot 50 miljoen euro. Maar om de vaart er in te houden moeten ondernemers en de gemeente blijven vernieuwen.

Toekomst
Het gemeentelijke Beleidsplan Recreatie en Toerisme 2013-2017 loopt ten einde. Daarom wil de raad met ondernemers en inwoners in gesprek over de toekomst, maar ook over hoe het de afgelopen jaren is gegaan. Zijn de ontwikkelingskansen benut? Hoe kan het bezoek aan De Wolden worden gestimuleerd? Is er ruimte voor spraakmakende evenementen? Dat zijn enkele van de vragen waarop de raad graag een antwoord wil.

Sprekers
Voor de dialoogbijeenkomst zijn ter inspiratie acht sprekers uitgenodigd:
• Hans van Leeuwen, trendwatcher & expert in leisure
• Jurriaan Klein, vakantiepark Westerbergen Echten
• Annemieke Bergsma, b&b De Drentse Krent Veeningen en Tourist Info De Wolden
• Dick Dijkstra, Recreatieschap Drenthe
• Rene Wever, hotel De Stobbe en project ‘Welkom in Ruinen’
• Marloes van Schooten, toeristisch regisseur De Wolden
• Wolter Lommerde, producent Pauperparadijs
• Olga de Lange, Natuurmonumenten

Waar en wanneer
De dialoogbijeenkomst wordt 2 februari 2017 gehouden in IJs- en speelboerderij De Drentse Koe, Wolddijk 23 in Ruinerwold. De bijeenkomst begint om 19.30 uur.

Poll
Op de website van de gemeenteraad staat een poll. We willen graag weten wat u belangrijk vindt!
Welke maatregelen zijn nodig om meer toeristen en recreanten naar De Wolden te trekken? De poll vindt u op dewolden.nl/enquetetoerisme.

3DeWolden: wat is een dialoogbijeenkomst?
De gemeenteraad van De Wolden werkt vanaf 1 september 2016 – als pilot – op een andere manier, waarbij dialoog, debat en besluitvorming beter worden gescheiden.
Dialoogbijeenkomsten worden op verschillende plaatsen gehouden. Raadsleden luisteren naar meningen van inwoners. En ze halen informatie over het onderwerp op. Inwoners kunnen ook zelf onderwerpen en thema’s aandragen. Raadsleden gebruiken de dialoogbijeenkomsten als voorbereiding op hun debatten en besluiten.