Arjan Antonisse uit Koekange signaleerde het als eerste op zijn facebook-pagina: twee stukken buis die uit de grond steken bij het-huisje-aan-de-spoorlijn in Koekange! De allereerste stapjes van de glasvezelaanleg zijn een feit! Dankzij deze start handeling kan het eerste deel van ons glasvezelnetwerk worden “aangehaakt” bij een bestaande glasvezelkabel.


In de zomervakantie hebben de vrijwilligers van Glasvezel de Wolden even een adempauze gehad. Maar dat betekent niet dat ze helemaal stil hebben gezeten. Er is evengoed vergaderd, overlegd, voorbereid, gerekend, getekend en beschreven. “Wanneer begint het?” De meest gestelde vraag op de website, facebookpagina, e-mail en aan de telefoon van GDW. Het begint zoals bekend in het pilot-gebied.

De eerste activiteit die wordt ontplooid, is het “schouwen”. Vanaf volgende week maandag bezoekt een team “schouwers” alle adressen om de situatie ter plaatse te registreren en met de bewoners te overleggen waar de glasvezel het huis binnen moet komen. Dat is de allereerste activiteit en de eerste plaats waar dat wordt uitgevoerd, is Koekange. U kunt vanaf aanstaande maandag de schouwers in Koekange tegenkomen!